Oma blogiluettelo

lauantai 12. lokakuuta 2013

Suklaa-mokkakakku

Haikein mielin vaihdoin työpaikkaa ja tämän kakun tein työkavereilleni viimeisenä työpäivänä.
Pohja:
8 munaa
4 dl sokeria
300 g voita
300 g suklaata
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhoja
3 tl leivinjauhoja
175 astetta ja n. 1tunti.
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa mikrossa kuumaksi tasaiseksi massaksi. Sekoita aika-ajoin kuumentamisen aikana. Kun munasokeri -seos on vaahtoutunut, lisää siihen sulaa voi-suklaaseos hitaasti valuttaen.Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhot sekä leivinjauho ja siiviloi ne lopuksi kakkutaikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 50-55 minuuttia.

Kostutus:
2/3 kupillista vahvaa kahvia + 1/3 kupillista likööriä (käytin miedonmakuista pähkinälikööriä).

Täyte:
1 purkki Mascarpone-tuorejuustoa
2 purkkia vaahdotettua kermaa
n. 1 levyllinen (200 g) raastettua suklaata.
Vaahdota kerma, lisää siihen notkistettu tuorejuusto ja lopuksi sekoita massaan raastettu suklaa.
Laita vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperinpala, jotta kakku irtoaisi paremmin kumoamisvaiheessa. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan, kostuta kahvi-likööriseoksella ja täytä suklaa-tuorejuusto-kermatäytteellä. Kokoa kakku vuokaan, jossa olet sen leiponutkin ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä kumoa tarjoilualustalle ja siisti reunat ennen koristeluun ryhtymistä.

Kuorrutus:
2 pakettia vaahdotettua kuohukermaa
4rkl sihdattua pikakahvijauhetta
tomusokeria
Minä käytin koristelussa mokkakermaa eli vaahdotin kuohukerman johon lisäsin sihdatun pikakahvijauheen ja tomusokerin. Pursotin kakun tällä kermalla ja reunoille laitoin raastettua tummaa suklaata.