Oma blogiluettelo

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Suklaakakku

Tämäkin kakku tuli rippijuhliin.
Pohja:
4 munaa
2dl sokeria
150g voita
150g suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhoja
1 1/2tl leivinjauhoja
175 astetta ja n. 45minuuttia.
Vaahdota munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Sulata voi ja suklaa mikrossa kuumaksi tasaiseksi massaksi. Sekoita aika-ajoin kuumentamisen aikana.
Kun munasokeri -seos on vaahtoutunut, lisää siihen sula voi-suklaaseos hitaasti valuttaen.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhot sekä leivinjauhot. Siiviloi nämä lopuksi kakkutaikinaan.
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 40-45 minuuttia.

Täyte:
Sekoita paketti (eli 100g) Capuccinohyydykejauhetta n. 100g. veteen (veden lämpötila n.20astetta).
Sekoita 1 purkki valion tiramisurahkaa vaahdotettuun vispikermaan (2 pakettia).
Sekoita hyydykejauhe + vesiseos varovasti, mutta kunnolla, kerma-rahkaseokseen.
Lisää saatuun massaan n. 100-150g raastettua suklaata.

Kostutus.
Vahvaa kahvia

Kokoa kakku vuokaan, jossa olet sen leiponutkin.
Laita vuoan pohjalle pohjan kokoinen leivinpaperinpala, jotta kakku irtoaisi paremmin kumoamisvaiheessa.

Leikkaa kakku kolmeen osaan, kostuta kahvilla ja täytä suklaa-tiramisumassalla.

Anna kakun vetäytyä yön yli jääkaapissa.
Seuraavana päiväna kumoa kakku tarjottimelle/alustalle.

Suklaaganache:
 Kuumenna1dl kermaa viittä vaille kiehuvaksi ja kaada se astiaan, johon olet paloitellut n. 170g tummaa suklaata. Sekoita kunnolla, kunnes seos on yhtä kiiltävää ja sakeata emulsiota.
Kaada kerma nimenomaan suklaan sekaan eikä päinvastoin!

Sen jälkeen, kuna kakku on kumottu tarjottimelle, tasaa sen reunat kunnolla. Jos kakku on reunoilta hyvin epätapainen, saat sen tasoitettua sileällä marmelaadilla, esim Saarioisen appelsiinmarmelaadilla.
Valuta suklaaganache kakun päälle osissa, hitaasti keskeltä alkaen.
Koristele haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti